7 fontos dolog, amit előre egyeztess a költöztetőkkel

Hogyan fogjak hozzá?
Mit kell beszereznem?
Kiket keressek fel?

 

Sok emberbe megfogalmazódik a mikor a költözéshez kezd hozzá!
Mi segítünk ebben hogy mindenre jusson idő!
Bemutatjuk pár lépésben hogy miket tegyen hogy a költözése zökkenőmentes legyen!

A költözködés egy hosszú folymat melyet nagyon jól meglehet szervezni. Sok ember elsőnek belegondol mennyi mindennel jár az egész költözés, mi levesszük a terhet Önről pár hasznos tanáccsal.

 

Tanácsaink!

Gondoljuk át első lépésben hogy mekkora mennyiségű holmink, bútor személyes tárgy van, melyek ezekből azok a dolgok amikre nagy hangsúlyt fektetünk (akár törékeny vagy számunkra fontos). Mérjük fel hogy mennyi dobozra zsákra van szükségünk majd próbáljuk ezelet beszerezni.

Szelektáljunk a költözés előtt, így tudunk spórolni.

Időben kezdjük el beszerezni ezeket a dobozokat és csomagoljuk be szeméyles dolgainkat, mivel a költözés napjára már nem célszerű hagyni. Miután összekészültünk, a költözés napján már csak azzal foglalkozzunk hogy a költözető cég emberei már csak a teherautó pakolássával foglakozzon. Célszerű szétválogatni a holmikat, tárgyakat külön szelektálni, (törékeny , könyvek, ruhák). Ez a szelektálás nagy mértékben megkönnyíti a szállítást pakolást.

A költöztetés napján ha olyan helyen lakunk ahol nehezen megoldott a parkolás akkor előre próbáljuk meg lefoglalni a költöztetők számára a ház előtt egy parkolóhelyet minnél közelebb a bejárathoz, hogy minnél gyorsabban és hatékonyan zajlódjon a költöztetés, így ha órabérbe fizetnek megspórolunk pénzt, mivel gyorsabban halad a folyamat. Igy megtudjuk spórolni az időt azzal hogy minnél könnyebb úton jussanak el a szállítók a csomagokkal a teherautóhoz.

A dobozokat ne terheljük túl, ragasszuk le és ne lógjon ki belőle semmi. Ezzel megkönnyítjük a helyzetet hogy ne szakadjon ki vagy ne essen szét pakolás közben.

A dobozokra előnyös ha felíratozzuk mit tartalmaz. Ha zsákokat használunk kizárólag textíliát tegyünk bele.

Ha olyan szekrényeket szállíttatunk amit nem tudunk szétszedni akkor célszerű leragasztani az ajtókat és a fiókokat.

Viszont ha van rá lehetőségünk akkor mindenképpen lapraszerelt állapotában vitessük el.

Sokan nem tudják hogy a mosógépekből lekell ereszteni a vizet.

Dísznövényeinket semmiképpen nem locsoljuk meg mert vizet ereszt és tönkretehetjük vele a többi értékeinket.

Nyugodt költözködés sokkal eredményesebb mint a stresszes.

Keressen minket bizalommal!