Költözés gyermekekkel! Költözési tippek szülőknek

Hogyan költözzünk gyerekekkel! Segítséget adunk hogy a költözés ne viselje meg a gyerekek életét.

Eggyet előre, kettőt hátra?!

Képfelirat

Így érezzük magunkat amikor költöznünk kell de ott vannak a gyerekek? Nem akarják összepakolni a játékokat de közbe nem férnek el a szobában?Haladna a költözködéssel de hátráltatják Önöket ?

Néhány jó tippel próbálunk segíteni :

Próbálják belevonni a gyereket is - akár egy rövid mesébe szővik bele , akár egy új élet felvezetésében , de magyarázzuk el nekik hogy akár lesz egy új szoba vagy akár új hely a játékaiknak.

Nézzük meg a környéket és vezessék fel nekik hogy lesz új játszótér.

Búcsúzzunk el a lakástól  utoljára engedjék meg hogy szabálytalanul futkározhassanak vagy egy egy kedvenc helyükön elidőzzenek.

Kisebb gyermekeknél  ( pl csecsemőknél ) tartsuk meg a napi rutint és ne engedjük hogy kizökkentse őket a napi megszokott környezetükből.

Minden családban vannak olyan tárgyak plüssök amit a gyermekünk nagy becsben tart , erre nagyon ügyeljünk hogy meglegyen és ne keverjük el mert ez nagy űrt hagyhat a gyermek szívében és így az új környezet nem fog rá jól hatni.

Próbáljunk olyan birodalmat berendezni a gyermeknek ami teljes mértékben az ő igényeit elégéti ki. Ne érzékeljen negatív hatást .

Ne teher legyen a költözés hanem egy élmény !